Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Begrotingsbespreking Vlaams parlement:...

17.12.2014 - Minister Homans, collega’s,  Er lijken me voor wat betreft het Woonbeleid geen al te spectaculaire wijzigingen te zijn gepland. Sommige initiatieven die deze regering...

 Anke persselectie
Colloquium 'Islamrepressie tegen Christendom'...

15.11.2014 - Steden Tegen Islamisering nodigt op zaterdag 15 november een druk bijgewoond colloquium in het Vlaams parlement: "Islamrepressie tegen Christendom" Lees hier de inleidingsspeech van senator Anke Van dermeersch, voorzitster van vrouwentegenislamisering.be : http://ankevandermeersch.be/10/33...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Antwerpen


Stad worstelt met gevangenis

25.11.2008 -

GvA 25-11-2008 - De gemeenteraadsleden vinden het onbegrijpelijk dat de stad Antwerpen niet betrokken is bij de zoektocht naar een geschikte locatie voor een nieuwe gevangenis. De raadsleden zijn er zich wel van bewust dat een nieuwe gevangenis nodig is.

Antwerpen

Claude Marinower (Open Vld) begrijpt niet dat de stad Antwerpen niet betrokken is bij de plannen van justitieminister Jo Van Deurzen (CD&V). "Petroleum-Zuid en de Konijnenwei liggen niet voor de hand", zegt Marinower. "De plannen werden publiek gemaakt zonder medeweten van de stad. Ik heb begrepen dat de minister wel aanvaart dat de stad de twee locaties heeft afgewezen. Waar komt de gevangenis dan wel?"

Erwin Pairon (Groen!) roept het stadsbestuur op om zelf het voortouw te nemen en op zoek te gaan naar een locatie. "De Konijnenwei wordt normaal een park en op Petroleum-Zuid wil de stad een bedrijventerrein", zegt Pairon. "Een gevangenis hier inplanten is niet haalbaar."

Volgens Vlaams Belang -gemeenteraadslid Anke Van dermeersch zou de Konijnenwei wel geschikt zijn voor een gevangenis. "De gevangenis ligt dan dicht bij het justitiepaleis", zegt de politica. "Daardoor is een veilig transport van mensen in voorhechtenis mogelijk. Er is voor de Konijnenwei wel een bestemmingswijziging nodig. Is het schepencollege bereid om dit te doen?"

Guler Turan (sp.a) wil niet weten van een gevangenis op de Konijnenwei of Petroleum-Zuid. "Toch pleit ik voor een extra gevangenis", zegt Turan. "Nu zijn de leefsituatie van de gevangenen en de werkomstandigheden van de cipiers onaanvaardbaar."

Suzette Verhoeven (CD&V) pleit ervoor om de gevangenis op een heel bereikbare plek in te planten. "Dit laat toe dat de gevangenen bezoek kunnen krijgen van hun familieleden", zegt Verhoeven.

Burgemeester Janssens (sp.a) zegt slechts informeel op de hoogte te zijn gebracht over de locaties voor een nieuwe gevangenis in Antwerpen. "Gelukkig volgde de minister van Justitie onze bezwaren over de vooropgestelde locaties", zegt Janssens. "We willen in overleg met de federale overheid op zoek gaan naar een alternatief in Antwerpen. Dat zal niet eenvoudig zijn, want de ruimte is nu eenmaal schaars."Ontwerp en hosting door Webbreezer Solutions