Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Begrotingsbespreking Vlaams parlement:...

17.12.2014 - Minister Homans, collega’s,  Er lijken me voor wat betreft het Woonbeleid geen al te spectaculaire wijzigingen te zijn gepland. Sommige initiatieven die deze regering...

 Anke persselectie
Colloquium 'Islamrepressie tegen Christendom'...

15.11.2014 - Steden Tegen Islamisering nodigt op zaterdag 15 november een druk bijgewoond colloquium in het Vlaams parlement: "Islamrepressie tegen Christendom" Lees hier de inleidingsspeech van senator Anke Van dermeersch, voorzitster van vrouwentegenislamisering.be : http://ankevandermeersch.be/10/33...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Actualiteit


Magistratenschool: Vlaams Belang blij met beslissing van Vandeurzen

 Klik hier voor een weergave op volledige grootte 20.02.2008 -

Het Vlaams Belang reageert verheugd op de beslissing van Vandeurzen om geen uitvoering te geven aan de wet tot oprichting van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding. Deze wet werd op 25 januari 2007 door de paarse meerderheid goedgekeurd en installeert een volslagen unitair bastion, waarbij de rol van de gemeenschappen herleid wordt tot ondergeschikt adviesverlener. De oprichting van dit instituut, dat vanaf dit jaar actief zou worden, betekent niet alleen een regelrechte aanslag op de onderwijsbevoegdheden van de gemeenschappen. Bovendien is de nieuwe instelling flagrant in strijd met het Octopusakkoord van 1999, waarin voorzien werd dat er twee aparte magistratenscholen zouden komen. Door zijn budgettaire omvang en enorm takenpakket dreigt dit instituut bovendien een regelrechte concurrent te zullen worden van onze rechtsfaculteiten.

Gezien deze manifeste bevoegdheidsoverschrijding is het logisch dat Vandeurzen geen uitvoering geeft aan de wet van 2007 en het bestaande systeem van magistratenopleiding voorlopig handhaaft. Het furieuze protest van SP.A’er Landuyt is zeer opmerkelijk. De gewezen minister acht het blijkbaar zijn taak om zich op te werpen als de behoeder van het unitaire België.

Ook het Vlaams Belang heeft inmiddels een interpellatieverzoek ingediend en wil de minister zo snel mogelijk aan de tand voelen over de wijze waarop de wet zal gewijzigd worden. Op 25 januari 2007 sloot Tony Van Parys zijn toespraak af met de woorden: “Ik kan u alleszins zeggen dat als dit wetsontwerp wordt goedgekeurd, het alleszins zo zal zijn, voor zover en indien CD&V aan het beleid na de verkiezingen zou deelnemen, de eerste beslissing zal zijn om deze ouderwetse parastatale B af te schaffen.” Dit was veel duidelijkere taal dan de wollige passage hierover in het oranje-blauwe deelakkoord van 16 oktober: “De gemeenschappen worden via een samenwerkingsakkoord betrokken bij de vorming van de magistraten. In dit kader wordt de wet van januari 2007 hervormd.” Van een afschaffing van het instituut is hierin dus jammer genoeg nog geen sprake.

Ontwerp en hosting door Webbreezer Solutions