Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Begrotingsbespreking Vlaams parlement:...

17.12.2014 - Minister Homans, collega’s,  Er lijken me voor wat betreft het Woonbeleid geen al te spectaculaire wijzigingen te zijn gepland. Sommige initiatieven die deze regering...

 Anke persselectie
Colloquium 'Islamrepressie tegen Christendom'...

15.11.2014 - Steden Tegen Islamisering nodigt op zaterdag 15 november een druk bijgewoond colloquium in het Vlaams parlement: "Islamrepressie tegen Christendom" Lees hier de inleidingsspeech van senator Anke Van dermeersch, voorzitster van vrouwentegenislamisering.be : http://ankevandermeersch.be/10/33...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Actualiteit


Vliegende prins mag wat meer dan een ander

08.04.2010 -

Nu het weer stilaan opnieuw beter wordt, kunnen de buurtbewoners rond het paleis van Laken en het Atomium zich weer regelmatig ergeren aan prins Filip, die niets leuker vindt dan dagelijks met zijn helikopter rondjes te vliegen in de buurt.

 

Ook afgelopen zaterdag maakte Prins Filip met zijn ruim 400.000 euro kostende Robinson R44 Raven II het luchtruim weer onveilig.

 

In de tuin van het paleis van Laken is een speciale landingsplaats voorzien voor het prinselijke speelgoed, en dankzij gewezen Ecolo-minister Durant mag de prins zonder probleem in de verboden zone rond Zaventem vliegen.

 

Huidig Brussels Ecolominister Huytebroeck – de minister die een privéoorlogje voert tegen de luchthaven van Zaventem en de geluidsoverlast van de nachtvluchten – ziet helemaal geen graten in de prinselijke fratsen. Volgens haar zien (of horen) de Brusselaars spoken, want over deze problematiek ondervraagd door Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens stelde ze totaal niet op de hoogte te zijn van enige geluidsoverlast, veroorzaakt door de prins en zijn speelgoed.

 

Meer nog: een helilandingsplaats in Laken? Volgens minister Huytebroeck is het Koninklijk Domein in het bezit van een milieuvergunning en een aanhangsel voor een paar werkplaatsen en een tankstation, en niet voor een helihaven, dus is die er ook niet.

 

En zelfs al zou de prins voor geluidsoverlast zorgen: de ene overlast (royale helikopters) is duidelijk de andere niet (nachtvluchten). Want, zo verklaarde minister Huytebroeck : “Inzake de controle op de geluidsoverlast veroorzaakt door helikopters, vestig ik uw aandacht op het feit dat het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de bestrijding van de geluidshinder voortgebracht door het luchtverkeer, niet van toepassing is op helikopters.”

 

Vlaams Belang betreurt in deze de lakse en wel zeer dubbelzinnige houding van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering.  Als het gaat om een rondje Zaventem pesten zijn Huytebroeck en co er als de kippen bij. Maar als het gaat om het egoïstische tijdsverdrijf van de Saksen-Coburgs blijven ze doof en stom.Ontwerp en hosting door Webbreezer Solutions