Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Gecoöpteerde senatoren: particratie vi...

16.07.2014 - Na de aanduiding van de deelstaatsenatoren, werden de week erop nog eens 10 gecoöpteerde senatoren aangeduid. “Geen goed idee”, meent VB-fractieleidster Anke Van dermeersch, want d...

 Anke persselectie
N-VA paait CGKR met Antwerps belastinggeld...

09.09.2014 - Andere organisaties moeten 3.000 tot 6.000 € betalen voor huur Red Star Line Museum – CGKR krijgt het Red Star Line Museum GRATIS ter beschikking Anke Van dermeersch: “Waarom moet de Antwerpse belastingbetaler financieel opdraaien voor deze persvoorstelling van het reeds ruim betoelaagde CGKR?” Op maandag 8 s...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Actualiteit


Staatsveiligheid moet terreur bestrijden ipv Vlaams-nationalisme !

 Klik hier voor een weergave op volledige grootte 22.02.2008 -

Deze week werd Abdelkader Belliraj opgepakt, en met hem nog twee andere ‘nieuwe Belgen’. Volgens de Marokkaanse autoriteiten is eerstgenoemde de spil in een islamitisch terreurnetwerk in Marokko en tevens verantwoordelijk voor zes moorden die in de jaren tachtig in België werden gepleegd. Dat een fundamentalist als Belliraj net als ook over de Belgische nationaliteit beschikt, is voor het Vlaams Belang een zoveelste bewijs dat de lakse nationaliteitswetgeving dringend strenger moet worden en dat de dubbele nationaliteit eindelijk definitief dient afgeschaft.

 

Het is ronduit angstaanjagend dat de verdachte Marokkaan jarenlang uit de greep van onze Justitie en de Belgische Staatsveiligheid is kunnen blijven. Op zich is dat natuurlijk niet te verwonderen, aangezien de baas van de Staatsveiligheid nog niet zo lang geleden verklaarde dat zijn troepen slechts “met pijl en boog” zijn uitgerust. Het Vlaams Belang vindt dat de veiligheidsdiensten inderdaad over de nodige middelen moeten beschikken om de strijd aan te gaan met terroristen en fundamentalisten. Maar in plaats van het hoofd te bieden aan het moslimfundamentalisme, moeten we telkens opnieuw vaststellen dat de Belgische Staatsveiligheid zich liever inlaat met bespioneren van Vlaams-nationalisten en het in diskrediet brengen van een democratische oppositiepartij als het Vlaams Belang.

 

De huidige politisering en de daarmee gepaard gaande laksheid van de Staatsveiligheid is onaanvaardbaar. Niet het Belgische staatsbelang, maar de veiligheid van de burgers moet worden gegarandeerd. Het Vlaams Belang pleit voor efficiënte en apolitieke veiligheidsdiensten, geen Belgische varianten van de Stasi of de KGB.

 Ontwerp en hosting door Webbreezer Solutions