Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Proficiat, dikke buis voor journalistj...

31.03.2014 - Inderdaad, dikke buis voor 'journalistje' want journalist kan je het specimen bezwaarlijk noemen dat denkt mijn rapport te moeten geven in nochtans een zogenaamde kwaliteitskrant De Standaard. Wat bet...

 Anke persselectie
Anke in Zevende Dag op 9 februari 20014...

08.02.2014 - 9 cent per kilometer. Zoveel zou een autorit in Brussel in de toekomst kosten, als het rekeningrijden wordt ingevoerd. Tijdens de spits, van 7 tot 9 uur 's morgens en van 4 tot 6 uur 's avonds, kost een rit op de autosnelweg u 5 eurocent per kilometer. Op de andere wegen loopt dat op tot 6 en een halve eurocent. Als het rekeningrijden wordt ingevoerd, zou de verkeersbelasting wel verdwijnen. Maar ...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Actualiteit


EU zwicht voor Turkse chantage

21.06.2012 - Het Vlaams Belang is niet te spreken over het akkoord waardoor Turkse staatsburgers op termijn zonder visum naar de Europese Unie kunnen reizen. Turkije eist die visumvrijstelling al geruime tijd, en heeft daarom al jaren geweigerd een overeenkomst met de Europese Unie te sluiten over de terugname van illegale vreemdelingen die de EU binnenkomen via Turkije. De Turken worden nu beloond voor deze vorm van chantage.

Het valt bovendien nog te bekijken welke 'voorwaarden' precies zullen voorgelegd worden aan Turkije: wat betekent bijvoorbeeld de verplichting voor Turkije om "met alle lidstaten samen te werken"? De erkenning van de Republiek Cyprus (Turkije is de enige kandidaat-lidstaat in de geschiedenis van de EU die weigert alle bestaande lidstaten te erkennen)? De terugtrekking van de militaire bezettingsmacht uit het noorden van Cyprus?

De grens tussen Turkije en Griekenland is al jaren de belangrijkste doorgangsplaats voor de massale illegale immigratie naar Europa. Turkije is niet alleen een herkomstland, maar vooral ook een transitland voor deze illegale-immigratiestroom. De opheffing van de visumplicht voor Turkije zal de problemen alleen maar groter en onoverzichtelijker maken. Het Vlaams Belang zal het akkoord dan ook bestrijden in de LIBE-commissie van het Europees Parlement (o.m. bevoegd voor binnenlandse zaken en asiel- en immigratiebeleid).

Vlaams Belang stemt tegen ACTA

Vandaag vond in de commissie internationale handel van het Europees Parlement de stemming plaats over ACTA, het handelsakkoord tegen piraterij. Aangezien dat akkoord o.m. een aantal elementen bevat die in de richting van censuur op het internet gaan, heeft het Vlaams Belang tegen gestemd. Dat was eerder al het geval in de LIBE-commissie, maar vandaag was de stemming in de hoofdcommissie die ACTA behandelde. Het verdrag werd met 19 stemmen tegen 12 verworpen.

Ontwerp en hosting door Webbreezer Solutions