Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Proficiat, dikke buis voor journalistj...

31.03.2014 - Inderdaad, dikke buis voor 'journalistje' want journalist kan je het specimen bezwaarlijk noemen dat denkt mijn rapport te moeten geven in nochtans een zogenaamde kwaliteitskrant De Standaard. Wat bet...

 Anke persselectie
Anke in Zevende Dag op 9 februari 20014...

08.02.2014 - 9 cent per kilometer. Zoveel zou een autorit in Brussel in de toekomst kosten, als het rekeningrijden wordt ingevoerd. Tijdens de spits, van 7 tot 9 uur 's morgens en van 4 tot 6 uur 's avonds, kost een rit op de autosnelweg u 5 eurocent per kilometer. Op de andere wegen loopt dat op tot 6 en een halve eurocent. Als het rekeningrijden wordt ingevoerd, zou de verkeersbelasting wel verdwijnen. Maar ...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Actualiteit


Slachtoffer krijgt levenslang en dader wordt ongemoeid gelaten

16.07.2012 - Een kranig, fier ‘madammeke’. 96 jaar, maar nog fris van geest en kwik voor haar leeftijd. Ze deed nog elke dag een wandeling in de buurt, maar dat werd haar uiteindelijk fataal. Op 3 juli botste Madeleine op “wat gespuis uit de buurt” (zoals Het Laatste Nieuws het omschrijft). De drie jonge boefjes wierpen zich op de hoogbejaarde vrouw om haar handtas af te rukken. Het weerloze slachtoffer kwam daarbij ten val en brak haar schedel. Afgelopen weekend is Madeleine Klönhammer in het ziekenhuis overleden.

Een ‘faits divers’ uit de grootstad? Een tragisch incident? ‘Kleine criminaliteit’ met dodelijke afloop? Noem het hoe je wil, maar dramatisch is het in elk geval. Weerzinwekkend en onaanvaardbaar, ook al lijkt de overheid zich bij die gang van zaken neergelegd te hebben.

En waar zit Jozef De Witte?

Met de hulp van bewakingsbeelden van de Brusselse metro kon één van de jonge straatschuimers intussen opgepakt worden: de 15-jarige Hassan A. We kunnen het ook niet helpen dat de knaap in kwestie zo heet en niet Jan of Piet.

En hebt u Jozef De Witte al gehoord - u weet wel, de baas van het beruchte CGKR? Nee, maar de man heeft het dan ook heel druk dezer dagen. Hij bereid namelijk een nieuw heksenproces voor tegen het Vlaams Belang. Naar aanleiding van wat hij een ‘zeer schokerende verkiezingscampagne’ noemt. Hoe wereldvreemd kan je zijn? Wij denken dat de meeste Vlamingen eerder ‘geschokt’ zijn door de feiten (zoals de moord op Madeleine) dan door een campagne waarin de feiten én de daders bij naam worden genoemd. Of niet?

Ontwerp en hosting door Webbreezer Solutions