Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Begrotingsbespreking Vlaams parlement:...

17.12.2014 - Minister Homans, collega’s,  Er lijken me voor wat betreft het Woonbeleid geen al te spectaculaire wijzigingen te zijn gepland. Sommige initiatieven die deze regering...

 Anke persselectie
Colloquium 'Islamrepressie tegen Christendom'...

15.11.2014 - Steden Tegen Islamisering nodigt op zaterdag 15 november een druk bijgewoond colloquium in het Vlaams parlement: "Islamrepressie tegen Christendom" Lees hier de inleidingsspeech van senator Anke Van dermeersch, voorzitster van vrouwentegenislamisering.be : http://ankevandermeersch.be/10/33...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Actualiteit


Vlaams-Brabant in de wurggreep van Europa

10.09.2008 -

Het Vlaams Belang is niet te spreken over het schrijven van de Europese Commissie waarin een aantal Vlaamse gemeenten van "indirecte discriminatie" worden beschuldigd omdat zij bouwgronden of sociale woningen en voorzieningen willen voorbehouden aan kandidaten die Nederlandstalig zijn of minstens bereid zijn Nederlands te leren.

Opnieuw dient vastgesteld dat de Franstaligen er in slagen alle mogelijke internationale instellingen te mobiliseren om welk inburgeringsbeleid dan ook te dwarsbomen, en Vlaanderen op internationaal vlak af te schilderen als een bekrompen en zelfs ronduit racistische regio. Na de Raad van Europa wordt nu de Europese Commissie zelf in stelling gebracht. Vlaams-Brabant zit nu wel degelijk in de wurggreep van Europa, zoals wijlen Guido Tastenhoye in zijn gelijknamig boek reeds voorspelde.

De maatregelen die geviseerd worden hebben niets van doen met discriminatie. Integendeel. Ze zijn broodnodig om een antwoord te bieden aan de massale anderstalige immigratie in de zeer brede rand rond Brussel. De studiedienst van de Vlaamse regering zelf becijferde onlangs dat die anderstalige immigratie steeds grotere proporties aanneemt, en Vlaams-Brabant onderhevig is aan een razendsnelle verBrusseling. Daartegenover staan een aantal bijzonder brave maatregelen die slechts een druppel op een hete plaat zijn, maar wel het mikpunt vormen van de Franstalige hetze.

Het is hemeltergend dat de Europese Commissie gemeenten in Vlaams-Brabant (maar niet alleen daar), waar het probleem van de verfransing zeer acuut is, wil dwingen sociale voorzieningen ter beschikking te stellen voor nog meer verfransing en vervreemding. De Europese Unie is trouwens een onderdeel van het probleem, gezien de talrijke EU-ambtenaren die in Vlaanderen wonen op geen enkele manier aangemoedigd worden om zich aan te passen aan het Nederlandstalige karakter van de streek. De Europese Commissie kiest andermaal partij voor de Franstaligen in Belgiƫ. Met een Waal als Louis Michel als Europees commissaris wordt Vlaanderen niet alleen niet vertegenwoordigd; het wordt tegengewerkt.

Het Vlaams Belang stelt duidelijk dat de Europese Commissie noch de Raad van Europa zich te moeien hebben met dergelijke interne aangelegenheden in Vlaanderen. Maar ook Vlaams minister Keulen verdient geen applaus. In plaats van pal achter zijn gemeenten te gaan en ze te steunen waar nodig, wast hij als een volleerde Pontius Pilatus de handen in onschuld en schuift hij de hete aardappel door naar de gemeenten zelf. Door te verwijzen naar de vernietiging van een overigens onschuldig gemeentereglement van Liedekerke, wil Keulen zelfs nog een wit voetje halen bij de Europese Commissie. Dit is de lafheid ten top. Het Vlaams Belang zal niet nalaten de Europese Commissie aan de tand te voelen over haar bemoeienissen in Vlaanderen. In het Vlaams Parlement zal het Vlaams Belang Keulen aan de tand voelen over zijn halfslachtige houding. Tot slot vraagt het Vlaams Belang zich af wanneer de Vlaamse regering eindelijk wakker wordt en een grootschalig offensief begint om ervoor te zorgen dat de internationale instellingen een correct beeld van Vlaanderen krijgen.

 Ontwerp en hosting door Webbreezer Solutions