3 burgemeesters: wanneer is het geduld van Keulen op ?

De drie niet-benoemde burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem gaan lustig door met provoceren. De even belachelijke als onaanvaardbare voorwaarden om de Gordel op hun grondgebied toe te laten, wijst er alweer op dat zij bewust de confrontatie met de Vlaamse overheid opzoeken en aftasten hoe ver zij te ver kunnen en mogen gaan.

&nbsp

Ongetwijfeld vormt dit voor minister Keulen opnieuw een element voor het afwijzen van de benoemingsaanvraag van de drie. Het louter opnieuw niet-benoemen is echter ruim onvoldoende. Bij een niet-benoeming kunnen de drie heren rustig blijven zitten als eerste schepen én als waarnemend burgmeester. Desnoods worden de kandidaturen voor een derde keer ingediend en blijft de molen nog een rondje draaien. In dat geval zitten we in een carrousel zoals met Happart in de jaren tachtig.

&nbsp

Keulen moet nu laten zien dat ook voor hem de maat meer dan vol is. Wil hij de carrousel stoppen, dan rest hem maar één mogelijkheid: als voogdijminister de tuchtprocedure inzetten die moet leiden tot het definitief afzetten van de drie waarnemende burgemeesters. Een ander alternatief is niet meer voor handen. Het geduld van Keulen moet toch één keer opgeraken.

You may also like...