Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Proficiat, dikke buis voor journalistj...

31.03.2014 - Inderdaad, dikke buis voor 'journalistje' want journalist kan je het specimen bezwaarlijk noemen dat denkt mijn rapport te moeten geven in nochtans een zogenaamde kwaliteitskrant De Standaard. Wat bet...

 Anke persselectie
Anke in Zevende Dag op 9 februari 20014...

08.02.2014 - 9 cent per kilometer. Zoveel zou een autorit in Brussel in de toekomst kosten, als het rekeningrijden wordt ingevoerd. Tijdens de spits, van 7 tot 9 uur 's morgens en van 4 tot 6 uur 's avonds, kost een rit op de autosnelweg u 5 eurocent per kilometer. Op de andere wegen loopt dat op tot 6 en een halve eurocent. Als het rekeningrijden wordt ingevoerd, zou de verkeersbelasting wel verdwijnen. Maar ...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Media


Verbod op terroristische organisaties: minister Milquet slikt haar tekst in

28.06.2012 -

Vandaag ondervroeg VB-senator Anke Van dermeersch de minister van Binnenlandse Zaken in de plenaire vergadering van de Senaat in verband met de stand van zaken met betrekking tot het verbieden van Sharia4Belgium.


De voorbije weken had de minister immers luid en duidelijk verkondigd dat zij met een eigen wetsontwerp zou afkomen om terroristische of geweld predikende organisaties zoals Sharia4Belgium te kunnen verbieden. De laatste dagen bleek evenwel dat er daartegen binnen de regering weerstand werd geboden. Leden van de meerderheidspartijen uitten zelfs openlijk hun kritiek over het wetsontwerp van de minister in de media. Mogelijk zelfs niet helemaal onterecht, want als dergelijke wetgeving te ruim wordt opgevat, wat blijkbaar het geval was met de tekst van Milquet, kan zij effectief misbruikt worden om politieke tegenstanders die niets met terrorisme of geweld te maken hebben, uit te schakelen.


Uit het antwoord van de minister op de vraag van senator Van dermeersch blijkt nu dat zij onder druk van dit protest haar tekst intussen volledig heeft ingeslikt. Er zal dus geen initiatief van Milquet komen om dergelijke organisatie te verbieden. Daarmee dreigt een verbod op terroristische of geweld predikende organisaties op de lange baan te worden geschoven.

Het Vlaams Belang blijft van oordeel dat organisaties die geweld preken of bij terroristische organisaties aanleunen, zoals Sharia4Belgium, effectief verboden moeten kunnen worden en dat dit snel moet gebeuren. Anderzijds moet inderdaad de wetgeving die dat mogelijk maakt zeer restrictief zijn om misbruiken daarvan te voorkomen.

Anke Van dermeersch
FractievoorzitterOntwerp en hosting door Webbreezer Solutions