Antwerpen
 Senaat
 Actualiteit
 Biografie
 Acutaliteit
 Acutaliteit

Proficiat, dikke buis voor journalistj...

31.03.2014 - Inderdaad, dikke buis voor 'journalistje' want journalist kan je het specimen bezwaarlijk noemen dat denkt mijn rapport te moeten geven in nochtans een zogenaamde kwaliteitskrant De Standaard. Wat bet...

 Anke persselectie
Anke in Zevende Dag op 9 februari 20014...

08.02.2014 - 9 cent per kilometer. Zoveel zou een autorit in Brussel in de toekomst kosten, als het rekeningrijden wordt ingevoerd. Tijdens de spits, van 7 tot 9 uur 's morgens en van 4 tot 6 uur 's avonds, kost een rit op de autosnelweg u 5 eurocent per kilometer. Op de andere wegen loopt dat op tot 6 en een halve eurocent. Als het rekeningrijden wordt ingevoerd, zou de verkeersbelasting wel verdwijnen. Maar ...

 Klik hier en volg de plenaire zitting van de Senaat live!
 [Anke]   Media


Koning laat zich nogmaals manipuleren door Franstaligen

20.07.2012 - De koning, die zich gisteren al leende voor een zelden gezien mediacircus rond de ondertekening van het BHV-akkoord, breidde in zijn traditionele 21 juli-toespraak nog een vervolg aan het zegebulletin. Voeg daar nog het militaire defilé van morgen aan toe, en we krijgen zowaar een tricolore driedaagse. Op kosten van de Vlamingen, voor wie dat nog niet duidelijk zou zijn. Koning Albert had dat blijkbaar ook zo begrepen toen hij zich gisteren in zijn dankwoord uitdrukkelijk richtte tot de Vlaamse onderhandelaars.

De toespraak stond in schril contrast met die van vorig jaar, al dook op het einde toch weer het onvermijdelijke opgestoken vingertje op. Zo waarschuwde het niet verkozen staatshoofd voor het ‘populisme’ dat in België (versta: Vlaanderen) en Europa zou opduiken.  Dat zogenaamde populisme – waarmee de monarch duidelijk het Vlaams-nationalisme bedoelde- is intussen goed voor pakweg de helft van de stemmen in Vlaanderen, dus helemaal gerustgesteld is het paleis blijkbaar niet.      

Vorig jaar riep de koning de politiek nog met trillende stem en gebalde vuist op tot communautaire verzoening. En communautaire verzoening betekent in dit land nu eenmaal dat de Vlamingen moeten buigen voor de wil van de Franstalige minderheid. Dat is uiteindelijk ook gebeurd. Het paleis en het Belgische establishment kunnen opgelucht adem halen.

De Belgische meubels zijn weer gered. Dat is ook de conclusie in Laken: “de zoveelste staatshervorming betekent een versterking van het federale België”, stelde Albert onverschrokken. Met dank aan CD&V, SP.a en VLD. Vlaanderen heeft niet gekregen wat het wou, laat staan waar het recht op had. En wat we kregen, was niet wat we wilden en tegen een veel te hoge prijs. Op 11 juli viel er voor de Vlamingen al niet veel te vieren en op 21 juli nog minder.       

Ontwerp en hosting door Webbreezer Solutions